om nalini
safari & tours

Maria Lalloo

Grundare

Idén föddes redan när jag som tioåring var på min första safari i Zimbabwe.

Magin i att blicka ut över en ändlös savann och följa en elefantflock långsamt vandra bort mot horisonten sådde ett frö till en dröm att själv en dag starta upp och driva en safariresebyrå.

Med en pappa uppvuxen i Zimbabwe blev det senare fler tillfällen till safari och fler tillfällen att lära känna och förstå Afrika och dess invånare.

Min ambition har alltid varit att utforska världen och jag har studerat och jobbat i New York, Sydney, Kreta och Dublin. Så småningom insåg jag att det ändå var Afrika som hade en speciell plats i mitt hjärta.

Jag flyttade till Kapstaden för att sälja safariturer och studerade därefter turism, marknadsföring och ekonomi i Göteborg där jag också startade mitt egna konsultföretag inom turismbranschen.

I Tanzania träffade jag personer som hade samma driv som jag, men med en kunskap som kompletterar min och nu är vi ett härligt team placerade i både Sverige och Tanzania.

Att det blev just Tanzania var ingen slump. Tanzania är enligt mig det bästa landet för safari med sin mix av djurliv, intressanta människor och natur. En naturfilm, ett foto eller en berättelse kan aldrig ge en riktigt rättvis bild av savannen.

Man måste helt enkelt komma hit och skapa sin egen safarihistoria.

lejon på savannen

helen

ansvarig på zanzibar

Helen har jobbat många år som rese- och utflyktsdesigner. Hon har bott på ön i 7 år och fått en väldigt bra relation till lokalbefolkningen.

De turer hon utvecklat har skapats tillsammans med dem, vilket gör att man inte hittar exakt de turerna någon annanstans. Hon har kommit nära många lokala familjer och uppskattar verkligen den zanzibariska gästfriheten.

Helen älskar Stone Towns unika atmosfär och mix av kulturer, men favoriten är östkusten och Jambiani där hon själv bor.

lejon på savannen

mohamed

ansvarig norra tanzania

Mohamed har växt upp nära Kilimanjaro och har bestigit berget ett antal gånger.

För honom är det viktigt att alla turer har ett hållbart perspektiv. Han har redan gjort ett antal Kilimanjaro-bestigningar där syftet varit att plocka upp skräp längs vägen .

Mohamed är kreativ, entusiastisk och har mångårig erfarenhet av safaribranschen. Han sitter ständigt och klurar på nya turer och upplevelser som kan överträffa kunders förväntningar.

lejon på savannen

VÅRA GUIDER

Upplevelsen av en safari beror till stor del på guiden. Vi väljer därför ut våra guider väldigt noggrant och säkerställer att de håller hög kvalitet och har en härlig personlighet och glimten i ögat. Som kund har du alltid samma guide under hela resan.

Vi ser till att våra guider ständigt utbildas och utvecklas. Varje år får de möjlighet att åka på en field trip någonstans i Tanzania med olika syften varje år. Våra teman kan vara allt från ”Hållbarhet” till ”Läran om växter” eller ”Spårning av djur”. Det här brukar vara väldigt uppskattat då det också är en möjlighet för våra guider att träffas och dela historier med varandra.

Mubarak

Guide

Mubarak har utbildat sig inom Wildlife management och har bott i Sverige, nära Mora, för en utbytestermin. Det är få som kan matcha honom när det gäller kunskap om Tanzanias vildliv. Han älskar att berätta intressanta detaljer om djur och växter och brinner för att lära turister mer om Tanzanias natur. Mubaraks favoritdjur är afrikanska vildhundar och har ni riktigt tur kanske ni kan få se dem tillsammans med honom.

Hadji

Guide Zanzibar

Hadji är född och uppvuxen på Zanzibar. Hans pappas startade en av de första kryddfarmarna på ön. Här odlas vanilj, kanel, kardemumma och peppar. På kryddfarmen har han spenderat mycket tid och lärt sig det mesta som är värt att veta om kryddorna där. Han älskar att träffa nya människor och få möjlighet att dela med sig av sina upplevelser. Hadji har ett smittande skratt och kan skämta om det mesta.

Massawe

Kock

Massawe är vår egen mästerkock. Han är född och uppvuxen nära Kilimanjaro och har lagat mat i nästan 10 år. Han är expert på att göra soppor och brukar servera magiska soppor till förrätt. Han älskar att åka ut på långa safariturer då han får användning för många av sina recept. Ni kommer garanterat att vara mätta och belåtna under er resa om ni åker med Massawe då han lägger sin själ i att servera god mat med det lilla extra!

Emmanuel

Guide

Emmanuel tillhör Chagga-stammen och menar själv att det är därifrån hans charm och snabba humor kommer ifrån. Han har erfarenhet från safaris i både södra och norra Tanzania. Ingenting undgår Emmanuel, han ser allt, och är väldigt nyfiken och exalterad trots att han varit ute på safari så många gånger. Han älskar att dela med sig av vad han kan och brukar ofta överraska resenärer med spännande fakta och berättelser.

Yasin

Guide

Yasin älskar att vara ute på långa safariresor och uppleva nya spännande situationer på savannen. Han gillar att organisera och planera allt in i minsta detalj. Han vet vilka små vägar han ska åka på för att ha störst chans att se vissa specifika djur och älskar fina vyer. Han tar med er på vägar som få andra hittar och är en lugn och stabil person men som älskar äventyr och strapatser.

Hussein

Guide

Hussein är en underhållare och älskar att vara social med nya turister. Han har alltid ett leende på läpparna och kommer få er att känna er som en stor familj. Hussein älskar barn och är duktig på att förklara saker på ett förståeligt sätt. Det är svårt att hitta någon som är lika bra på att se djur som gömmer sig i savannens gräs eller på grenar. De kunder som åkt med honom säger att han har ögon som en örn.

Goodluck Mlinga

Guide Moshi

Goodluck Mlinga är en riktig kämpe och har bestigit Kilimanjaro mer än 50 gånger. Enligt honom vet varenda sten på Kilimanjaro hans namn. Frågar du Goodluck om det är svårt så säger han ”titta på mig, om jag kan göra det kan alla göra det! Man tar bara ett steg och sedan ett till och så fortsätter man så”. Han älskar att hålla motivationstal och vet hur man skapar en härlig stämning. Han gillar också att göra guidade turer i Moshi då det är hans hemstad och en plats han är mycket stolt över.

Iddi

Kock

Iddi är född i Moshi och har sedan han var liten hjälpt till i sin mammas restaurang. Han insåg snabbt att det var i köket han hörde hemma. Han har också alltid älskat att vara ute i naturen och att få träffa nya människor. Så för honom är detta ett drömjobb där han kan kombinera allt han älskar. Känslan att servera mat som han själv lagat och se någon njuta och uppskatta den är enligt Iddi obeskrivlig. Hans favoritmat är stekt get och hans favoritdjur är zebra då han älskar allt som är randigt.

Jon

Hållbarhetsansvarig

Jon är född i USA, men har bott i Arusha i 5 år nu. Han är ingenjör och har alltid haft ett stortmiljöintresse. Jon har jobbat med flera olika hållbarhetsprojekt och är mån om att lokalbefolkningen ska involveras och både vara med och utveckla och utvecklas. Hans stora passion är träd och hans ögon lyser upp när han berättar om sina olika trädprojekt. Jon har tillsammans med oss satt upp vårt mangoprojekt och ser till att träden planteras och fortsätter växa och bära frukt.

varför
välja oss?

klimat

Hållbara resor

För oss är det väldigt viktigt att erbjuda hållbara resor och vi jobbar ständigt för att minska vår miljöpåverkan. Vi klimatkompenserar fullt ut och samarbetar med flera olika lokala projekt i Tanzania. Vår strävan är att utifrån de lokala förutsättningarna i Tanzania, främja den lokala och småskaliga turismen där de ekonomiska fördelarna kommer lokalbefolkningen till godo. När du åker på safari är vårt mål att det enda avtryck vi ska lämna är hjulspåren från vår safarijeep.

olika vägar

FLEXIBILITET

Vi vet att många som reser tycker det är förvirrande med för många val. Därför har vi färdiga ”safaripaket” baserade på de mest populära turerna. Har ni specifika önskemål om hur många dagar ni vill vara borta i de olika parkerna eller om ni vill vara i en viss park under fler dagar så är detta givetvis inga problem. Vi kan forma resan precis efter era preferenser även om vi kan ha synpunkter(att besöka 4 parker på 4 dagar är t.ex. ingen höjdare). Vissa vill bo i lodge medan vissa tycker det är mer spännande att boi tält. Ni kan också mixa era boenden om ni vill bo i tält några nätter och lodge några nätter.Vi har avresedagar alla dagar året runt för att ni ska kunna åka precis när det passar er och kunna utnyttja er semester maximalt.

priser tanzania

prisvärt

Vi är en digital resebyrå och behöver därför inte lägga pengar på dyra försäljningskontor. Däremot kan ni alltid på ett enkelt sätt få tag i oss. Genom att köpa er egen flygbiljett kommer totalpriset bli betydligt billigare då flyg från Sverige till Tanzania inte behöver vara speciellt dyrt.

Många företag tar ofta mycket betalt för att ordna den biten avresan. Att boka på egen hand är dock enkelt och skulle ni vilja ha hjälp att hitta resor så hör av er så kan vi hjälpa till. Parkavgifterna i Tanzania har höjts rejält de senare åren, vilket givetvis påverkar totalpriset på safarin. Men det är viktigt att tänka på att pengarna bl.a. går till att fler rangers utbildas för att skydda djuren mot tjuvskyttar, vilket är ett stort problem i Tanzania.  

idéer

engagemang & kunskap

Vi har valt Tanzania som vår enda destination så att vi till skillnad från många andra företag kan lägga allt vårt fokus just där. För oss är safariturer inte bara en affärsverksamhet utan vi lägger vår själ i er resa och ser till att ni har det bra och kan slappna av. Vi är ett litet team som är stora nog för att veta vilka turer vi ska erbjuda och hur dessa ska utformas, men små nog för att vara lyhörda inför varje kund. Givetvis testar vi själva alla våra turer och boenden för att veta exakt vad vi säljer och vad vi kan utveckla. Våra guider utbildas kontinuerligt. Vi har kunskapen om när det är bäst att åka till de olika parkerna så ni kan känna er lugna med att ni kommer att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

värna om varandra

Personlig Service

Vi blir inte nöjda med vårt jobb förrän ni är nöjda med er resa. Det ska vara enkelt att boka en resa med oss. Vi svarar inom 48 timmar och för oss är bra kommunikation en självklarhet Vi skickar den informationen ni vill ha på mejl, men ni kan också slå en signal för att diskutera. I vissa fall kan vi också mötas upp för ett personligt möte. För oss är varje kund viktig och ni ska såklart känna er helt trygga med oss. Vår service tar inte slut när ni bokat resan utan vi ärmed hela vägen. Även efter resan är era synpunkter viktiga eftersom vi alltid strävar efter att förbättras. Vår erfarenhet så här långt visar att många som åkt med oss redan planerar sin nästa resa hit.

unika upplevelser

Unika upplevelser

Då vi finns på plats i Arusha och Zanzibar har vi väldigt bra kontakt med lokalbefolkningen och en unik kännedom om intressanta och spännande upplevelser. Vi erbjuder därför aktiviteter och turer som väldigt få andra gör. När ni åker på safari ingår ofta walking safari och ett besök i en massajby och som kund kan man också välja att lägga till kanotsafari, kaffeturer, dagsturer till Kilimanjaro och nattsafari. På Zanzibar erbjuder vi genuina upplevelser utanför de turistiga områdena som exempelvis matlagningskurser och cykelturer.

resa tryggt

ekonomisk trygghet

Vi har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet, vilket gör att ni kan känna er helt trygga med att boka hos oss. Kammarkollegiet är en statlig myndighet som fastställer resegarantier för resebyråer i Sverige. Det innebär att bokar ni en resa hos oss är ni garanterade pengarna tillbaks om vi av någon anledning inte kan leverera resan till er. Den härgarantin finns inte om ni skulle boka resan själv eller med en utländsk researrangör. Vi har också bland de bästa betalningsvillkoren i branschen.

safarijeep

privata turer

Alla reser på olika sätt och har olika förväntningar på en safariresa. För att resan ska bli så som just ni vill så anordnar vi privata safariturer(om det inte specifikt är så att ni önskar något annat). Det optimala sättet att uppleva savannen är i sitt eget tempo. Att kunna stanna precis när ni vill och hur länge ni vill för att se på just ert favoritdjur. Ni behöver inte känna att ni ska anpassa er till någon annan och ingen kommer att stå i vägen för er när ni ska ta bilder. Vi har inte begränsat antal mil som vissa andra företag utan ni kan åka obegränsat under tiden ni är i parken. Ni åker alltid i 4-hjulsdrivna jeepar med möjlighet till att öppna taket för att kunna stå upp och titta. Att stå upp och se ut över slätterna ger en frihetskänsla som är obeskrivlig.

tripadvisor

nöjda kunder

Vi är väldigt stolta över att ha 4,5/5 på Tripadvisor. Vi strävar allt efter att överträffa våra kunders förväntningar. Då vi ständigt jobbar med att finslipa och förbättra detaljer på våra turer är era synpunkter väldigt viktiga för oss. Vi har redan lagt till flertalet aktiviteter efter kunders önskemål. Vår service tar inte slut när ni bokat resa utan vi är med hela vägen. Vår erfarenhet så här långt visar att många som åkt med oss redan planerar sin nästa resa till Tanzania.

Företag vi samarbetar med

Close Cookie Preference Manager
Cookieinställningar
Genom att klicka "Acceptera Alla Cookies" så godkänner du att vi lagrar cookies i din webbläsare. Du kan läsa mer om vår policy här.
Endast Nödvändiga (Alltid Aktiv)
Cookies som krävs för grundläggande funktionalitet av sajten.
Made by Flinch 77
Oops! Something went wrong while submitting the form.
cookieinställningar
stäng
Hej, vad kul att du vill kontakta oss!

Använd formuläret för att kontakta oss. Vill du hellre maila direkt kan du klicka här.

Du når oss även på telefon 076 - 55 55 404