Om oss

Att träda in i djurens värld och som åskådare låta sig fascineras av deras dagliga kamp för överlevnad är en unik upplevelse. Att jagas eller jaga är förutsättningen på savannen och som besökare vet du aldrig vad du kommer att beskåda. Det är det som gör varje safariresa unik och till en upplevelse som du troligtvis kommer att bära med dig livet ut och återberätta vid många tillfällen. Vi vill göra just din upplevelse speciell.

När du vill hitta en safariresa finns det en djungel av företag att välja bland, men med Nalini safari & Tours blir det enkelt: vi erbjuder färdiga safaripaket, men hjälper dig också att smidigt och säkert skräddarsy en safarilösning som passar just dina önskningar. Vi tror att du som kund kan boka en flygresa till Tanzania själv, vilket idag är både enkelt och relativt billigt. Avresedatumet för safarin är vi helt flexibla med.

Vi samarbetar med Amzungo AB som har funnits sedan 2010. Amzungo ordnar volontärresor för svenskar till olika destinationer runt om i världen. Zanzibar och Tanzania är de mest populära destinationerna och därav växte ett samarbete oss emellan fram. Vårt kontor ligger mitt i centrala Göteborg.


Grundaren:

Idén föddes redan när jag, Maria Lalloo, som tioåring var på min första safari i Zimbabwe. Magin i att blicka ut över en ändlös savann och i timmar följa en elefantflock långsamt vandra bort mot horisonten sådde ett frö till en dröm att själv en dag starta upp och driva en safariresebyrå. Med en pappa som är uppvuxen i Zimbabwe så blev det senare fler tillfällen till safari och fler tillfällen att lära känna och förstå Afrika och dess invånare.

Min ambition har alltid varit att utforska världen och jag har studerat och jobbat i New York, Sydney, Kreta, Dublin och Köpenhamn. Så småningom insåg jag att det ändå var Afrika som hade en speciell plats i mitt hjärta. Jag flyttade till Kapstaden för att sälja safariturer och pluggade därefter turism och ekonomi i Göteborg där jag också startade mitt egna konsultföretag inom turismbranschen.

I Tanzania träffade jag personer som hade samma driv som jag, men med en kunskap som kompletterar min och nu är vi ett härligt team placerade i både Sverige och Tanzania. Att det blev just Tanzania var ingen slump. Tanzania är enligt mig det bästa landet för safari med sin mix av djurliv, intressanta människor och natur.  En naturfilm, ett foto eller en berättelse kan aldrig ge en riktigt rättvis bild av savannen. Man måste helt enkelt komma hit och skapa sin egen safarihistoria.

nalini-bilder-102.jpg

Läs mer