Stora safaripaketet

Stora safaripaketet

om paketet

Det här är den ultimata safariresan och inkluderar de största och bästa nationalparkerna i norra Tanzania. Ni kommer att se tusentals djur på väldigt nära håll, se slätter med massaj-byar och uppleva Afrikas storslagna savann. Efter den här resan kommer ni garanterat ha med er massor av spännande upplevelser och känna att ni verkligen upplevt Tanzanias savann, vilket kommer att vara ett minne för livet.

De här safariparkerna har alla sin unika prägel. Lake Manyara är en vacker park med tät vegetation där en stor del tas upp av en sjö med bra spaningsläge på både djur och fåglar. Serengeti är känt från många naturdokumentärer och du förstår varför när du åker i det flacka landskapet med de karaktäristiska akaciaträden och möter några av de många tusentals kattdjur som lever här. Ngorongoro-kratern är klassad som världens åttonde underverk och den imponerande kratern är hem till ca 30.000 vilda djur. Tarangire är den mest kuperade parken i norra delen av Tanzania och skiljer sig en del från de andra parkerna.

I det här paketet ingår ett kort besök i en massaj-by där ni ges en inblick i deras intressanta liv. Dessutom ingår en walking safari på ca 1,5 timme med en beväpnad ranger. Att gå till fots på savannen är en otroligt häftig och unik upplevelse.

Safarijeepen är en fyrhjulsdriven Land Cruiser utrustad med eluttag där man kan lyfta taket för att få en perfekt vy över savannen.

Det här paketet kan förlängas med 1 eller flera extradagar

Vi bokar gärna internationellt flyg vid önskemål

"Vi var ett gäng på tio personer i åldrarna 13-81 år och vill varmt rekommendera Nalini Tours. Resan var rolig, äventyrlig och välplanerad! Boendena var jättefina och helt i vår smak. Välfungerande, mysiga och vackra på olika sätt"

Åsa
Jan 2022

utgångspunkt

utgångspunkt safari
Arusha / Kilimanjaro

alltid hos oss

safarijeep
privata safariturer
dagplanering
avresor varje dag
unika upplevelser
passionerade
guider

ingår i paketet

Privat 4*4 Toyota Land Cruiser

Transport och fria mil i parkerna

Kunnig engelsktalande guide

Vår trygghetsgaranti

Försäkring med Flying Doctor'

Boende enligt resplan

Måltider enligt resplan

Crater rim walk Ngorongoro

Dygnet runt service under resan

Parkavgifter och skatter

Transfer till och från flygplatsen

Vatten i safarijeepen samtliga dagar

Klimatkompensering

ingår INTE i paketet

Visum

Reseförsäkring

Snacks

Dricks

praktiska tips

prisnivåer på zanzibar

middag
MIDDAG
80-120 :-
cocosnöt
EN KOKOSNÖT
10:-
öl
EN ÖL
25:-
vattenflaska zanzibar
EN FLASKA 
VATTEN
8:-
kaffekopp
EN 
CAPPUCCINO
20:-
papaya
en papaya
5:-

väderkalender

dygnstemperaturer zanzibar

Ditt pass måste vara giltigt i 6 månader efter den planerade hemresedagen.

Du kan välja att antingen skaffa ett visum online före resan eller på flygplatsen i Tanzania. Kostnaden för ett visum är 50 USD

Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid

Under safarit kan det vara dålig täckning. Vid önskemål kan vi ordna wifi i jeepen.

Du ansvarar själv för att du har en fullgod försäkring. Vi samarbetar med Gouda som erbjuder heltäckande reseförsäkringar

I Tanzania används USD och Tanzanisk Shilling. Shilling kan tas ut i bankomater.

I Tanzania är det förväntat att ge dricks. Det är därför kutym att ge guiden dricks när man avslutar sin safari.

pris
18.900:-
Stora safaripaketet
Lake Manyara, Tarangire, Serengeti och Ngorongoro
antal safaridagar
6
Antal nätter
7
gör bokningsförfrågan

dagplanering

Stora safaripaketet

dagar som ingår i paketet

Dag 1

Dag 1

Vi hämtar upp er på flygplatsen i Arusha eller Kilimanjaro. En av våra representanter kommer att stå med en skylt med ert namn i ankomsthallen. Därefter får ni transport till ert hotell i Arusha där ni har tid att återhämta er efter en lång resa. Arusha ligger vackert beläget vid foten av Tanzanias näst högsta berg, Mount Meru. Bara några kilometer därifrån ligger Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Trakten präglas av kaffe- och bananplantager. Arusha ligger högt över havet, vilket gör att klimatet är väldigt behagligt. Middag står ni för själva den här dagen, men det finns en trevlig restaurang på hotellet.

Dag 2

Dag 2

På morgonen hämtas ni upp från hotellet i Arusha och åker mot Lake Manyara nationalpark. Bilresan tar ungefär 2 timmar och då mycket aktivitet sker längs vägarna i Tanzania är det är spännande och färgstark upplevelse. Ni äter lunch på en picknickplats inne i parken. Parken är ett paradis för fågelälskare och här kan man bl.a. se pelikaner, storkar och flamingos. Vegetationen är tät med många olika växter, vilket är spännande då man inte vet vilka djur som kommer kunna dyka upp efter nästa sväng. Lake Manyara är känt för sina trädklättrande lejon, men de är trots allt sällsynta att se. I mitten ligger en stor sjö där djur ofta samlas för att dricka. Vid skymningen avslutar ni er safaritur och åker till ert boende för en stunds avslappning före middagen.

Dag 3

Dag 3

Efter frukost åker ni till Tarangire nationalpark. Här börjar ni med en walking safari på ca 1,5 timme med en beväpnad ranger. Att gå till fots på savannen är en otroligt häftig och unik upplevelse. Tarangire är en lummig och kuperad nationalpark och vegetationen är otroligt varierande. I parken kan du se många av de spektakulära baobabträden. Tarangire är framförallt känd för sin stora elefantpopulation som man ofta kan komma väldigt nära, men här finns även en mängd andra djur som antiloper, bufflar, giraffer, zebror och samtliga de stora kattdjuren. Under torrperioden lockar Tarangirefloden till sig mängder av djur. Vid skymningen avslutar ni er safaritur och åker till ert boende för en stunds avslappning före middagen.

Dag 4

Dag 4

Efter frukost börjar ni resan mot Serengeti. Resan tar ca 4-5 timmar och ni kommer åka förbi kuperade områden med massajer som vaktar sin boskap i sina traditionella rödrutiga tygskynken. Innan ni kommer in i själva parken kommer ni att äta en picknicklunch. De sista timmarna är bilresan väldigt skakig. På eftermiddagen när ni kommer fram åker ni på en safaritur. Men redan på vägen till själva gaten kommer ni troligtvis att se många djur. Beroende på när ni besöker parken kommer ni att kunna se delar av den årliga migrationen av miljontals gnuer och zebror. Landskapet består till stor del av savann med de karaktäristiska akaciaträden. Detta gör det förhållandevis enkelt att få syn på djur. Innan solnedgången åker ni tillbaks och äter middag på ert boende som ligger mitt i hjärtat av Serengeti. Där kanske ni kommer att se, men med all sannolikhet höra, djur under kvällen och natten.

Dag 5

Dag 5

Idag väntar en spännande heldag med safari i Serengeti. Ni kommer att gå upp tidigt på morgonen för att se när savannen vaknar till liv. Under en safari här kommer ni att se många av de djur som är synonyma med Afrika. Dagen tillbringas med att spana på djur som giraffer, strutsar, hyenor, antiloper, zebror, geparder, flodhästar och elefanter. Ni har med er egen picknick som ni äter vid en lämplig plats inne i reservatet. På eftermiddagen/kvällen åker ni på ytterligare en tur samtidigt som solen går ner över parken. I skymningen återvänder ni till ert boende i centrala Serengeti för att äta middag. Att sitta på savannen omgiven av alla Afrikas ljud och dofter och se upp mot den stjärnklara himlen är magiskt.

Dag 6

Dag 6

Att gå upp tidigt på morgonen och känna den friska luften och se morgondiset i Serengeti är något alldeles speciellt. Det är som att ett lugn ligger över savannen. Men för många rovdjur är detta den tiden på dygnet då de är som mest aktiva. Serengeti har världens största koncentration av kattdjur och det finns stor chans att se dessa. Just i området Seronera där ni kommer att bo är det extra djurtätt. Att stå upp i safarijeepen och känna den ljumma vinden och se ut över Serengeti är en otrolig känsla. Efter en morgon / förmiddagssafari i Serengeti åker ni vidare mot Ngorongoro-kratern. Boendet ligger i anslutning till kratern och det finns mycket vilt runt omkring. Här får ni en kort guidad walking tour längs kratern och får möjlighet att njuta av den magiska utsikten. Vill ni hellre åka direkt till boendet går det givetvis också bra.

Dag 7

Dag 7

Tidigt på morgonen börjar ni färden ner i Ngorongoro-kratern. Turen längs kraterkanten och sedan ner till själva kratern är en mäktig upplevelse. Ngorongorokratern är världens största inaktiva vulkan och det är en höjdskillnad på nästan 600 meter från kraterkanten ner till kraterbotten. Kratern kallas Edens lustgård eftersom det i detta område finns mellan 25.000 – 30.000 vilda djur. Vid en fin picknickplats som ofta är full med flodhästar intas dagens lunch. Det här är ett av Afrikas djurtätaste område så ni kommer garanterat att se många djur. Om ni har tur kan ni se den utrotningshotade svarta noshörningen. Efter en intensiv dag i kratern börjar ni färden tillbaks till Arusha. På vägen tillbaks kan ni välja att stanna till för en kort visit i en genuin massaj-by för att få en inblick i hur de lever och bor.

Dag 8

Dag 8

Ni kan i lugn och ro avnjuta en frukost på hotellet. Väljer ni att lägga till vårt Zanzibar-paket hämtar vi er på hotellet i god tid före planets avgång. Har ni själv bokat flyg från Arusha eller Kilimanjaro bestämmer ni själva när ni vill bli upplockade för transport till flygplatsen. Vill ni ha transfer en annan dag går det att ordna.

du kan komplettera med flera dagar

Stora safaripaketet - Dag 1

Dag 1

Vi hämtar upp er på flygplatsen i Arusha eller Kilimanjaro. En av våra representanter kommer att stå med en skylt med ert namn i ankomsthallen. Därefter får ni transport till ert hotell i Arusha där ni har tid att återhämta er efter en lång resa. Arusha ligger vackert beläget vid foten av Tanzanias näst högsta berg, Mount Meru. Bara några kilometer därifrån ligger Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Trakten präglas av kaffe- och bananplantager. Arusha ligger högt över havet, vilket gör att klimatet är väldigt behagligt. Middag står ni för själva den här dagen, men det finns en trevlig restaurang på hotellet.

Stora safaripaketet - Dag 2

Dag 2

På morgonen hämtas ni upp från hotellet i Arusha och åker mot Lake Manyara nationalpark. Bilresan tar ungefär 2 timmar och då mycket aktivitet sker längs vägarna i Tanzania är det är spännande och färgstark upplevelse. Ni äter lunch på en picknickplats inne i parken. Parken är ett paradis för fågelälskare och här kan man bl.a. se pelikaner, storkar och flamingos. Vegetationen är tät med många olika växter, vilket är spännande då man inte vet vilka djur som kommer kunna dyka upp efter nästa sväng. Lake Manyara är känt för sina trädklättrande lejon, men de är trots allt sällsynta att se. I mitten ligger en stor sjö där djur ofta samlas för att dricka. Vid skymningen avslutar ni er safaritur och åker till ert boende för en stunds avslappning före middagen.

Stora safaripaketet - Dag 3

Dag 3

Efter frukost åker ni till Tarangire nationalpark. Här börjar ni med en walking safari på ca 1,5 timme med en beväpnad ranger. Att gå till fots på savannen är en otroligt häftig och unik upplevelse. Tarangire är en lummig och kuperad nationalpark och vegetationen är otroligt varierande. I parken kan du se många av de spektakulära baobabträden. Tarangire är framförallt känd för sin stora elefantpopulation som man ofta kan komma väldigt nära, men här finns även en mängd andra djur som antiloper, bufflar, giraffer, zebror och samtliga de stora kattdjuren. Under torrperioden lockar Tarangirefloden till sig mängder av djur. Vid skymningen avslutar ni er safaritur och åker till ert boende för en stunds avslappning före middagen.

Stora safaripaketet - Dag 4

Dag 4

Efter frukost börjar ni resan mot Serengeti. Resan tar ca 4-5 timmar och ni kommer åka förbi kuperade områden med massajer som vaktar sin boskap i sina traditionella rödrutiga tygskynken. Innan ni kommer in i själva parken kommer ni att äta en picknicklunch. De sista timmarna är bilresan väldigt skakig. På eftermiddagen när ni kommer fram åker ni på en safaritur. Men redan på vägen till själva gaten kommer ni troligtvis att se många djur. Beroende på när ni besöker parken kommer ni att kunna se delar av den årliga migrationen av miljontals gnuer och zebror. Landskapet består till stor del av savann med de karaktäristiska akaciaträden. Detta gör det förhållandevis enkelt att få syn på djur. Innan solnedgången åker ni tillbaks och äter middag på ert boende som ligger mitt i hjärtat av Serengeti. Där kanske ni kommer att se, men med all sannolikhet höra, djur under kvällen och natten.

Stora safaripaketet - Dag 5

Dag 5

Idag väntar en spännande heldag med safari i Serengeti. Ni kommer att gå upp tidigt på morgonen för att se när savannen vaknar till liv. Under en safari här kommer ni att se många av de djur som är synonyma med Afrika. Dagen tillbringas med att spana på djur som giraffer, strutsar, hyenor, antiloper, zebror, geparder, flodhästar och elefanter. Ni har med er egen picknick som ni äter vid en lämplig plats inne i reservatet. På eftermiddagen/kvällen åker ni på ytterligare en tur samtidigt som solen går ner över parken. I skymningen återvänder ni till ert boende i centrala Serengeti för att äta middag. Att sitta på savannen omgiven av alla Afrikas ljud och dofter och se upp mot den stjärnklara himlen är magiskt.

Stora safaripaketet - Dag 6

Dag 6

Att gå upp tidigt på morgonen och känna den friska luften och se morgondiset i Serengeti är något alldeles speciellt. Det är som att ett lugn ligger över savannen. Men för många rovdjur är detta den tiden på dygnet då de är som mest aktiva. Serengeti har världens största koncentration av kattdjur och det finns stor chans att se dessa. Just i området Seronera där ni kommer att bo är det extra djurtätt. Att stå upp i safarijeepen och känna den ljumma vinden och se ut över Serengeti är en otrolig känsla. Efter en morgon / förmiddagssafari i Serengeti åker ni vidare mot Ngorongoro-kratern. Boendet ligger i anslutning till kratern och det finns mycket vilt runt omkring. Här får ni en kort guidad walking tour längs kratern och får möjlighet att njuta av den magiska utsikten. Vill ni hellre åka direkt till boendet går det givetvis också bra.

Stora safaripaketet - Dag 7

Dag 7

Tidigt på morgonen börjar ni färden ner i Ngorongoro-kratern. Turen längs kraterkanten och sedan ner till själva kratern är en mäktig upplevelse. Ngorongorokratern är världens största inaktiva vulkan och det är en höjdskillnad på nästan 600 meter från kraterkanten ner till kraterbotten. Kratern kallas Edens lustgård eftersom det i detta område finns mellan 25.000 – 30.000 vilda djur. Vid en fin picknickplats som ofta är full med flodhästar intas dagens lunch. Det här är ett av Afrikas djurtätaste område så ni kommer garanterat att se många djur. Om ni har tur kan ni se den utrotningshotade svarta noshörningen. Efter en intensiv dag i kratern börjar ni färden tillbaks till Arusha. På vägen tillbaks kan ni välja att stanna till för en kort visit i en genuin massaj-by för att få en inblick i hur de lever och bor.

Stora safaripaketet - Dag 8

Dag 8

Ni kan i lugn och ro avnjuta en frukost på hotellet. Väljer ni att lägga till vårt Zanzibar-paket hämtar vi er på hotellet i god tid före planets avgång. Har ni själv bokat flyg från Arusha eller Kilimanjaro bestämmer ni själva när ni vill bli upplockade för transport till flygplatsen. Vill ni ha transfer en annan dag går det att ordna.

pris
18.900:-
Stora safaripaketet
Lake Manyara, Tarangire, Serengeti och Ngorongoro
antal safaridagar
6
Antal nätter
7
gör bokningsförfrågan

boenden

Här hittar du förslag på boenden till det här safaripaketet

Burunge lodge - Lake Manyara/Tarangire

Burunge lodge - Lake Manyara/Tarangire

Burunge Lodge ligger i ett strategiskt läge nära båda Tarangire och Lake Manyara. Här råder en lugn atmosfär och man kan sitta på däcket och titta ut över savannen. Förhoppningsvis kan ni se vilda djur härifrån. Det finns en pool att svalka sig i och på kvällen tänds en brasa. Vid fint väder kan ni njuta av solnedgången och en himmel full av stjärnor.

Chanya lodge

Chanya lodge

Hotellet är beläget nära Kilimanjaro och är känt för sina gröna ytor med fina gräsmattor, träd och blommor. Det finns en stor pool att svalka sig i varma dagar. Rummen är mysiga och helt nyrenoverade. Personalen är alltid på glatt humör och atmosfären är familjär. I restaurangen kan man beställa allt från indisk mat till tanzanisk eller kontinental.

Endoro lodge - Lake Manyara/Tarangire

Endoro lodge - Lake Manyara/Tarangire

Endoro Lodge är ett ekovänligt boende i ett bra läge nära Lake Manyara Nationalpark. Lodgen är charmig och ligger i en lummig och vacker miljö med många typer av exotiska fåglar. Det finns en pool att svalka sig i efter en lång händelserik dag. Varje rum har en privat veranda där ni kan njuta av morgonsolen. Maten är en mix av afrikanskt och europeiskt och serveras i ett matrum med fin utsikt över det kuperade landskapet.

Maramboi - Lake Manyara/Tarangire

Maramboi - Lake Manyara/Tarangire

Maramboi Tented Lodge ligger i mellan nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara. Landskapet runt omkring är öppet med strödda palmer. De lyxiga tälten är rymliga och ligger på träplatåer och alla har en privat terrass. Efter en spännande dags safari kan ni beställa en drink i poolen och kolla ut över savannen där man har chans att se allt ifrån giraffer till vårtsvin. Eller kan ni sätta er vid lägerelden och njuta av den vackra stjärnhimlen.

Ole Serai Luxury Camp - Serengeti

Ole Serai Luxury Camp - Serengeti

Den här campen ligger mitt i centrala Serengeti. Det finns många stora akaciaträd spridda i området där ni kan sitta i skuggan och titta ut över vidderna. Campen har 180 graders utsikt över savannen. Vissa tider på året kan man se delar av den årliga migrationen härifrån. Ni kommer att bo i lyxiga tält med sköna sängar. På morgonen kan ni ta en kopp kaffe och höra hur savannen vaknar till liv. All elektricitet kommer från solenergi.

Rhino lodge - Ngorongoro

Rhino lodge - Ngorongoro

Lodgen ligger nära kraterkanten, vilket gör att man kan komma ner i kratern snabbt på morgonen. Boendet är rustikt och har en gammeldags charm. Då det är kallt på nätterna finns kaminer i varje rum och brasor i gemensamma utrymmen. Det är inte ovanligt att från sin veranda se zebror, storkar och ibland även elefanter. Majoriteten av de anställda är massajer och intäkterna från lodgen går delvis till att stödja just massaj-befolkningen.

Tukaone Camp - Serengeti

Tukaone Camp - Serengeti

Vill ni testa glamping så är Tukaone Camp ett perfekt ställe att göra det på. Det är ett litet och personligt camp omringat av akacia-träd och avskilt från andra boenden. Härifrån kan ni se Serengetis ändlösa slätter och har också stor möjlighet att se vilda djur då boendet ligger mitt i hjärtat av Serengeti. På kvällarna kan ni sätta er framför en öppen brasa och njuta av vackra solnedgångar. Boendet har byggts och designats för att smälta in på savannen.

Simba A - Ngorongoro

Simba A - Ngorongoro

Campingen ligger nära kratern och även om ni inte kan se ner i själva kratern är det en häftig kuperad miljö att vistas i. Ni kommer att bo i enkla tält utrustade med madrasser, kuddar och sovsäck. Tält är en spännande upplevelse då ni kommer väldigt nära inpå djuren. Vanligtvis kan ni höra ljud från flertalet djur inifrån tältet. Många gånger kan man se zebror som betar på gräsplanen. Det finns inga stängsel runt området, men det finns en ranger med gevär i närheten så ni kan känna er helt trygga.

Serengeti Camp - Serengeti

Serengeti Camp - Serengeti

Den här campingplatsen ligger i centrala Serengeti. När ni anländer börjar kocken tillaga middag och ni kan sätta er i en campingstol och vila ut efter dagens safaritur. Ni kommer att bo i enkla tält utrustade med madrasser, kuddar och sovsäck. Standarden är relativt enkel, men det finns västerländska toaletter. Området är känt för sina många hyenor som du eventuellt kommer att se och högst troligt att höra. Det finns en ranger med gevär i närheten så att du kan känna dig helt trygg.

Serena lodge - Ngorongoro

Serena lodge - Ngorongoro

Den här lodgen har ett fantastiskt läge precis vid kanten till Ngorongoro-kratern och med en spektakulär utsikt. Den är kamouflerad för att helt smälta in i omgivningen och är byggd av sten, vilket skapar en känsla av att vara ett med naturen. Rummen har en privat stenbalkong och är dekorerade med förhistoriska målningar. Här kan ni njuta av fantastiska solnedgångar. Den unika placeringen gör att ni lätt kan ta er ner i kratern på morgonen.

pris
18.900:-
Stora safaripaketet
Lake Manyara, Tarangire, Serengeti och Ngorongoro
antal safaridagar
6
Antal nätter
7
gör bokningsförfrågan

aktiviteter

Här hittar du aktiviteter du kan lägga till på ditt safaripaket

Dagstur till Kilimanjaro

Dagstur till Kilimanjaro

Vill ni få upplevelsen av Kilimanjaro utan att bestiga det så är en dagstur en perfekt aktivitet för er. Tidigt på morgonen åker ni till Marangu Gate som ligger 1.843 m.ö.h. och vandrar sedan, omgivna av regnskog, upp till Mandara Hut på 2.700 meters höjd. Där äter ni en välförtjänt lunch och har ni tur kan ni se toppen av Kilimanjaro härifrån. Sedan börjar ni färden ner igen. Beroende på tempo tar turen totalt ca 8 timmar.

Kaffe- och vattenfallstur

Kaffe- och vattenfallstur

Norra Tanzania är känt för sina kaffedistrikt som ligger i kuperade och vackra omgivningar. Dagen börjar med en promenad på ca 1 timme till Materuni Waterfall som är vackert beläget i en grönskande miljö. Därefter åker ni till en kaffeodling där ni äter lunch gjord på lokala råvaror. Ni får sedan vara med under en hel kaffeprocess, från böna till en rykande kopp kaffe, vilket är en lärorik upplevelse där alla sinnen får vara med. Turen pågår från ca 9.30 – 15.30.

Kanotsafari

Kanotsafari

Att åka på kanotsafari är en spännande upplevelse. Under 2 timmar kommer ni glida fram i vattnet. Från kanoten har ni möjlighet att se flodhästar, men också andra djur som kommer ner till vattnet för att dricka. Dessutom finns det många exotiska fåglar i området. Ni har med er en erfaren guide i kanoten och ni kan därför känna er helt trygga och bara njuta av den vackra omgivningen.

Luftballongstur över Serengeti

Luftballongstur över Serengeti

Att ljudlöst åka över savannen och se Serengetis många djur och landskap från ett fågelperspektiv är en magisk upplevelse. Turen görs tidigt på morgonen och förutom chansen att se en morgonjakt så kan ni njuta av solen som långsamt går upp i horisonten. Ballongfärden tar ca en timme och när ni landar får ni champagne och en uppdukad frukost i bushen.

Meet a local

Meet a local

Lokalbefolkningen i Tanzania är generellt sett väldigt trevlig och berättar gärna om sina traditioner. På den här turen i Moshi får ni en inblick i hur deras dagliga liv ser ut. Ni strosar runt tillsammans med en härlig guide och kan ta en åktur i deras traditionella tuktuk, besöka en klassisk marknad eller ta en öl i lokal bar. Ni väljer själva hur lång turen ska vara och vad ni är intresserade av att se och göra.

Övernatta i en massajby

Övernatta i en massajby

Massajerna har bott i Ngorongoro-området i hundratals år. De lever ett enkelt liv och är fortfarande relativt bortkopplade från den moderna världen. Om ni vill vara med om en upplevelse utöver det vanliga kan ni sova över i tält hos en massaj-familj en natt. Då kommer ni få en unik inblick i deras dagliga liv och vara med och mjölka kor, valla getter och umgås med dem framför en öppen brasa på kvällen.

pris
18.900:-
Stora safaripaketet
Lake Manyara, Tarangire, Serengeti och Ngorongoro
antal safaridagar
6
Antal nätter
7
gör bokningsförfrågan

Följ med på safari

upplev
"the big five"

lejon

LEJON

Lejonet är det enda kattdjur som lever och jagar i flock. I flocken är det främst lejonhonorna som jagar och hanarna som försvarar flocken och dess territorium. Deras rytande är mäktigt och hörs på 8 kilometers avstånd. Oftast består flocken av majoriteten honor. De föder upp sina ungar tillsammans och ungarna kan då få bröstmjölk av vilken hona som helst. Ett lejon kan äta upp till 40-50 kg kött per gång, vilket motsvarar ungefär 400 hamburgare.

buffel

Buffel

Buffeln är ett av Afrikas farligaste djur och kallas av många ”The black death”. De kan ibland t.o.m. döda lejon. De ser dåligt, men har exceptionellt bra luktsinne. En buffel kan vara oberäknelig, speciellt när den är ensam och skadad. Det sägs att de aldrig glömmer eller förlåter och vid många tillfällen har de gått till attack mot jägare som tidigare försökt döda dem. Detta har gjort att buffeln är det djur som dödar flest jägare. Detta beteende och det faktum att de har vassa horn gör att man inte har lyckats tämja dem.

elefant

Elefant

Elefanten är världens största landdjur och också ett av världens mest intelligenta djur. Den kan väga upptill 6 ton och är alltså tyngre än en bil. Elefanter är känslosamma och kan både gråta och skratta. De kan prata med varandra på ett par mils avstånd genom att stampa i marken och kan även känna lukten av vatten ända upp till 2 mil bort. Med snabeln kanen elefant plocka upp ett enda grässtrå, men också lyfta ett helt träd. En elefant är gravid i nästan 2 år.

noshörning

noshörning

Noshörningen har funnits i osannolika 60 miljoner år. Det fanns tidigare 30 noshörningsarter, men finns nu bara 5 stycken kvar. Man kanske inte kan tro det, men noshörningen är ett snabbt djur. Däremot är de dåliga på att simma och de har små ögon och ser väldigt dåligt. Som tur är har de inga naturliga fiender på savannen. Men många tjuvskyttar är ute efter deras horn. Hornet består av kraftigt tvinnat hår och används till försvar, men också till att gräva med. Om ett horn går av växer det ut igen.

leopard

leopard

Leoparder är smidiga och snabba och är inga sociala djur utan lever oftast ensamma. På dagarna ligger de ofta och vilar på en gren i ett träd och på natten eller gryningen jagar de. Deras syn i mörker är sju gånger bättre än en människas. De dödar sitt byte i blixtsnabba anfall. Leoparden är väldigt stark och för att lejon och hyenor inte ska stjäla bytet släpar de upp sina byten i ett träd. Deras fångst kan vara allt från en babian till en antilop.

Därför ska du resa med oss

gör en bokningsförfrågan

En förfrågan är inte bindande och du kan givetvis ändra antal dagar eller framföra andra önskningar.

Vi svarar inom kort på din förfrågan!

Thank you! Your submission has been received!
Oj - Något gick fel! Testa att skicka formuläret igen.
Close Cookie Preference Manager
Cookieinställningar
Genom att klicka "Acceptera Alla Cookies" så godkänner du att vi lagrar cookies i din webbläsare. Du kan läsa mer om vår policy här.
Endast Nödvändiga (Alltid Aktiv)
Cookies som krävs för grundläggande funktionalitet av sajten.
Made by Flinch 77
Oops! Something went wrong while submitting the form.
cookieinställningar
stäng
Hej, vad kul att du vill kontakta oss!

Använd formuläret för att kontakta oss. Vill du hellre maila direkt kan du klicka här.

Du når oss även på telefon 076 - 55 55 404